Barracuda SSL VPN

A Barracuda SSL VPN integrált hardver-szoftver megoldás a vállalat belső erőforrásainak biztonságos, kliensmentes elérésére bármilyen webböngészőn keresztül. A távdolgozók és az utazó munkatársak igényeit szem előtt tartva az SSL VPN  átfogó szolgáltatást nyújt a belső fájlrendszerek és webalkalmazások külső eléréséhez. Az SSL VPN integrálható külső autentikációs mechanizmusokkal a hozzáférés szabályozása érdekében és egyszeri azonosítási funkciót is biztosít.

  • Lehetővé teszi a vállalati intranet, -fájlrendszerek vagy egyéb webalkalmazások elérését
  • Nyomon követi az erőforrások elérését auditálási és riportolási lehetőségekkel
  • Víruskeresést hajt végre a feltöltött fájlokon
  • Támogat többfaktoros, réteges autentikációs mechanizmusokat, ide értve az RSA SecurID tokeneket is
  • Integrálható meglévő Active Directory és LDAP rendszerekkel
  • Házirendeket használ a hozzáférés részletes szabályozásásra
  • Minden böngészőt támogat PC vagy Mac rendszereken

SSL VPN
Erőteljes, átfogó megoldás

Néhány perces telepítés után a Barracuda SSL VPN az erőforrások külső elérése felett tökéletes irányítást tesz lehetővé, legyenek ezek belső weboldalak, megosztott fájlok vagy egyéb alkalmazások. Bármilyen webböngésző segítségével a felhasználók az eszközbe épített inverz proxy segítségével kapcsolódnak a belső weboldalakhoz és megosztott könyvtárakhoz. A Barracuda SSL VPN Agent (egy, az eszközről telepíthető apró Java kliensprogram) segítségével SSL alagúton keresztül érhető el számos távoli alkalmazás, többek között a Remote Desktop, VNC, NX, SSH és Telnet.

A Barracuda SSL VPN tartalmazza a telepíthető Barracuda Network Connectort, ami a hálózati rétegben tetszőleges TCP vagy UDP alkalmazás elérését lehetővé teszi. A Barracuda Network Connector segítségével a felhasználók a régebbi szerver-kliens alkalmazásokhoz is hozzáférhetnek kívülről a VPN kapcsolaton keresztül.

Robusztus biztonsági és auditálási lehetőségek állnak az adminisztrátor rendelkezésére a felhasználókra szabott egyedi jogosultságok beállításához illetve a tevékenységük nyomon követéséhez. A megnövelt biztonság érdekében a VPN kapcsolat alatt feltöltött állományokat az eszköz víruskeresésnek veti alá a fontos belső erőforrások megvédése érdekében.

SSL VPN

A legjobb hozzáférés-szabályozás
A távoli hozzáférés természete szerint kockázatos lehet, hiszen hozzáférhetővé tesz hálózati erőforrásokat az interneten keresztül. A Barracuda SSL VPN feloldja ezt a kockázatot, mivel sorosan felügyeli a felhasználói hozzáférést sokféle autentikációs mechanizmuson keresztül és támogat külső autentikációt is, pl. Active Directory vagy LDAP alapon. Az adminisztrátorok többrétegő biztonságot is választhatnak a PIN kódok, hardver tokenek, felhasználói tanúsítványok és egyéb biztonságos autentikáció használatának kikényszerítésével az AD vagy LDAP autentikáción felül.

A belső hálózati erőforrások elérésének a felhasználói azonosítók és tokenektől függő szabályozásával a vállalat biztonságosan kezelheti a külső hozzáférést. A házirend-alapú keretrendszer integrálható meglevő AD vagy LDAP schemával a felhasználók jogainak meghatározásához. A szabályozási lehetőségek növelése érdekében az adminisztrátorok az erőforrásokhoz való hozzáférést a felhasználók AD vagy LDAP jogai alapján is engedélyezhetik. Amint a felhasználó azonosítása megtörtént, az adminisztrátorok nyomon követhetik a VPN kapcsolatok tevékenységét az auditálási szolgáltatások segítségével.

Könnyen használható
A Barracuda SSL VPN telepítése gyors és egyszerű, mivel nem kell a használatához kliens-szoftvert telepíteni és a tűzfal csak minimális konfigurációt igényel. A kezdeti beállítás után az intuitív webes felhasználói felület segítségével lehet a rendszer működését nyomon követni és finomhangolni. A Barracuda Energize Update-en keresztül az eszköz óránként frissül a legújabb vírus- és alkalmazás-definíciókkal, ez a minimumon tartja a szükséges adminisztrációs és karbantartási munkát. A frissítéseket a a Barracuda 24 órás biztonsági szolgálata, a Barracuda Central biztosítja, amely csoport feladata a legfrissebb internetes fenyegetések monitorozása és azonnali blokkolása.

Megfizethető
A Barracuda SSL VPN a leginkább költséghatékony nagyvállalati SSL VPN megoldás, mivel a működtetésének költségei nem függenek a felhasználók számától.

Modellek összehasonlítása Model 280 Model 380 Model 480
KAPACITÁS*      
Javasolt felhasználószám 25 50 100
HARDVER      
Rack-méret 1U 1U 1U
Méretek (cm) 42,7
x4,3
x35,6
42,7
x4,3
x35,6
42,7
x4,3
x35,6
Súly (kg) 5,4 5,4 5,4
Ethernet interfész 1 x 10/100 1 x 10/100 1 x 10/100
Áramfogyasztás (amper) 1,0 1,2 1,4
FUNKCIÓK
     
SSL tunnelling check check check
Barracuda Network Connector
check check check
Intranet web forwarding
check check check
Windows Explorer Mapped Devices
check check check
Network File Access
check check check
VNC/NX/Telnet/SSH/RDP Applications
check check check
Remote Desktop SSO
check check check
Antivirus check check check
Virtual Keyboard check check check
Active Directory/LDAP Integration check check check
Layered Authentication Schemes check check check
Multiple User Realms   check check
Barracuda SSL VPN Server Agent   check check
Hardware Token Support     check
RADIUS Authentication     check
SNMP / API     check
Syslog Logging     check

*A kapacitás a működési környezettől és az aktívan használt funkciók számától függ.

Termékismertető (angol):   Barracuda SSL VPN.PDF

 
 
Copyright © 2004-2020 SafeSoft Kft. All Rights Reserved.