ZoneFlex áttekintés

A ZoneFlex egy központilag menedzselt Smart Wireless LAN (WLAN) rendszer, amit olyan nagyvállalatok számára terveztek, ahol szükséges a robosztusság, megbízhatóság és a Wi-Fi alkalmazhatóság, mindezt persze a lehető legalacsonyabb összköltségi szinten. A hagyományos WLAN rendszerekkel szemben, amelyek drágák, bonyolultak és nehezen kezelhetőek a Ruckus ZoneFlex egy tökéletes megoldás a nagyvállalatok számára, amelyek kevés IT szakemberrel és alacsony költségvetéssel rendelkeznek, de a követelményeikben egy olyan WLAN rendszert szeretnének, ami nagy teljesítményű könnyen telepíthető és menedzselhető.

A ZoneFlex az egyetlen elérhető "Smart" WLAN rendszer napjainban, ami kombinálja a Wi-Fi signal routing-ot a wireless meshing-et és a központi menedzsment funkciókat. A smart jelző a levédett hardver és szoftver technológiára utal, ami előrelátható teljesítményt, nagyobb hatósugarat és a valós idejű reagálást biztosítja a változó Wi-Fi környezetek számára.

A Ruckus Smart Wi-Fi access point-ok teljes mértékben a már meglévő szabványokhoz igazodnak. A következő tulajdonságokkal rendelkeznek csúcsminőségű antenna tömbök, az RF forgalmat szabályzó szoftver, a dinamikus legjobb jel útvonal választás, Automatic Interference Mitigation (AIM), Smart Mesh Networking, kliens vagy traffic-flow alapú Quality of Service (QoS) és a robusztus automatikus biztonság.

Ezen képességek egyedi kombinációjával segíthetünk a nagyvállalatoknak abban, hogy 2-szer vagy akár 4-szer kevesebb Wi-Fi access point-tal lefedjenek egy ugyanakkora területet, mindezt a vezetékes hálózattal egyenértékűen sebességgel - a rendszer automatikusan alkalmazkodik a környezet változásához mindezt valós időben. A végeredmény egyszerű: még egyenletesebb Wi-Fi teljesítmény ugyanabban a lefedési tartományban. A ZoneFlex széles körben a legegyszerűbben kezelhető WLAN rendszer ezen a piacon.


beamflex

A rádióhullámok adaptív irányításával növelhető a felhasználói élmény

A Ruckus BeamFlex egy szabadalmaztatott Wi-Fi smart antenna megoldás, ami folyamatosan, valós időben konfigurálja az antennákat és önmagát, hogy a küldött jelek elkerüljék a zavaró dolgokat és a fizikai akadályokat ezáltal állandó, magas teljesítményű multimédia támogatást biztosít a fogadó eszközök számára. A magas érzékenységű antenna részek 9dBi-es nyereséget biztosítanak, 17dB-es interferencia szűréssel és az iparág legérzékenyebb Wi-Fi fogadó képességével rendelkeznek (akár -98dBm). Ez kevesebb AP-t, több elégedettebb felhasználót, költség hatékony rendszert, a Wi-Fi holttér megszüntetését és egy nagyobb hatósugárral és teljesítménnyel rendelkező Wi-Fi hálózatot eredményeznek.

A szabadalmaztatott smart antenna tömb magában foglal egy 9 darab függőlegesen polarizált és 9 darab vízszintesen polarizált antenna egységet. Ez 4224 lehetséges antenna kombinációt eredményez, 9dBi-s antenna nyereséget és 17dB-s interferencia szűrést, így példátlanul kiváló jel hatósugarat és megbízhatóságot biztosít. A dual polarizált antenna megnöveli a térbeli multiplexelés hatékonyságát, ami nagyobb adatátviteli sebességet eredményez.

802.11n és a BeamFlex: a nyerő kombináció

A Wi-Fi alapvetően újfajta megközelítése, a 802.11n kihasználja az új technikák előnyeit, mint például a térbeli multiplexelés, channel bonding-ot és a frame aggregation-t azért, hogy magas adatátviteli sebességet szolgáltasson. Amíg a szolgáltatók az elméleti adatátviteli sebességet 300Mbps vagy annál nagyobbra tartják addig a felhasználók egyenletes teljesítménye ennél nagyságrendekkel kisebb. Ez azért van, mert a jelenlegi 802.11n-es termékek nem optimálisan használják ezeket az új technikákat.

A Ruckus BeamFlex ezt a célt szolgálja.

Tulajdonságai:
  • a dual polarizált smart antenna tömb megnöveli a hatékonyságát a térbeli multiplexelésnek
  • a rádiós hullámok irányítása által az aktív interferenciákat elkerüljük így biztosítható a lehető legjobb útvonal és a térbeli multiplexelés használata a hullámok számára
  • a channel bonding kiválasztását a jel útvonal választás irányítása és az interferencia csökkentése valósítja meg
  • a kliensekhez tartozó optimális útvonal kiválasztása csökkenti a csomag veszteséget és növeli fogadás érzékenységét és az effektív teljesítményt

beamflex

 
 
Copyright © 2004-2020 SafeSoft Kft. All Rights Reserved.