SafeGuard Sign&Crypt for Office - A biztonságos megoldás a dokumentumok digitális aláírásához és titkosításához

A SafeGuard Sign&Crypt for Office használható az értékes dokumentumok titkosítására, és digitális aláírására. Beépül a Microsoft Windows Explorer-be, Microsoft Word-be és a Microsoft Excel-be. SafeGuard Sign&Crypt for Office egy könnyen használható megoldás bármilyen fájl vagy dokumentum titkosítására és aláírására.

A kihívás

Számos dokumentum, melyet hagyományosan alá kell írni -a papír alapokon működő irodákban- az "elektronikus világban" aláírás nélkül használunk, vagy kinyomtatva írjuk azokat alá- így tárolni is papír alapon vagyunk kénytelenek. Találni egy olyan eszközt, mely megoldja az aláírás problémáját mindig is nagy akadálya volt a papír nélküli irodák létrejöttének.

A kormányzatok elkezdték meghozni azokat a döntéseket, melyek szükségesek a digitális aláírás legalizálásához. Jó példa erre az, hogy elfogadták azt a törvényt, mely engedélyezte a hivatalosan is érvényes digitális aláírás használatát, mind az Európai Unióban, mind pedig az Egyesült Államokban.

Utimaco Safeware részt vesz az európai elektronikus aláírás szabványosítására alakult szervezet munkájában (European Electronic Signature Standardization Initiative (EESSI)) és a SafeGuard Sign&Crypt for Office kialakítása is olyan, hogy megfeleljen az általuk lefektetett irányelveknek. Az egyik legfontosabb célja az volt a program kialakításának, hogy könnyen használhassák azok a felhasználók, akik gyakorlottak a Microsoft termékek használatában (Office és Windows Explorer)

A termék

SafeGuard Sign&Crypt for Office egy szoftver, mellyel a bizalmas adatok módosíthatóak és tárolhatóak; megkönnyíti az adatok bizalmas archiválását, úgy, hogy a bizalmas fájlok azonosíthatóak, nem módosíthatóak és hitelesek maradnak, mindezt úgy, hogy a kialakításának köszönhetően könnyen elfogadják a vállalat dolgozói.

Az egyik kihívás, mellyel a digitális aláírás készítésére alkalmas szoftvereknek meg kell felelnie, az az, hogy, amit a felhasználó a képernyőn lát csupán a pillanatnyi állapota az aláírni kívánt dokumentumnak. Ami még rosszabb, a dokumentum tartalmazhat láthatatlan dinamikus elemeket, és makrókat, lehetővé téve a dokumentumnak, hogy bármikor megváltoztassa saját tartalmát. Ugyanez a kockázat merül fel akkor is, mikor ellenőrzünk egy aláírt fájlt. Nem tudhatjuk, hogy amit látunk az vajon pontosan ugyanaz-e, mint amit az aláírás pillanatában az aláíró látott. Elsősorban azért tették legálissá a törvényi szabályozások a digitális aláírás használatát, mert garantálják az egyértelmű egyezését az aláírás pillanatában látott tartalomnak, és a később használt tartalomnak.

Az Utimaco Safeware 1995 óta alkalmazza a WYSIWYS (What You See Is What You Sign - azt írjuk alá, amit látunk) elvet. A "secure viewer" egy olyan komponens, mely konvertálja és statikus képként jeleníti meg a dokumentumot; megakadályozza hogy bármilyen aktív tartalom, vagy makró változtatást okozzon a tartalomban. Éppen ezért a "secure viewer" úgy lett kialakítva és minősítve, hogy ne legyen különbség az aláírt és a látott dokumentum között. Az eredmény analógiája az aláírt papírnak: a dokumentum egy statikus állapotát írja alá a felhasználó. Így lehetőség van arra, hogy a "secure viewer"-rel pontosan azt jelenítsük meg, ahogy a fájl alkotója azt eltervezte.

SafeGuard Sign&Crypt for Office egy "négy az egyben" megoldás:

  • Könnyen használható kibővítése a Microsoft Windows Explorer-nek, mellyel bármilyen típusú fájl aláírható és titkosítható
  • Tökéletesen beépül a Microsoft Word-be és a Microsoft Excel-be (plug-in).
  • Magába foglalja a "secure viewer"-t biztosítva ezzel a WYSIWYS (What You See Is What You Sign) funkciót, megakadályozza, hogy a felhasználót becsapják mikor aláírja a fájlt.
  • Platform független aláírás ellenőrző, mely lehetővé teszi mások számára, hogy ellenőrizzék a dokumentum hitelességét.

Karakterisztikák

SafeGuard Sign&Crypt for Office megfelel a legfontosabb szabványoknak, mint például az S/MIME és használja az X.509 v3-as tanúsítványokat. Lehetővé teszi továbbá a CRL, LDAP, PKCS#7, PKCS#11 és PKCS#12 használatát is.

A SafeGuard Sign&Crypt for Office-hoz használt privát kulcs tárolható fájlban vagy akár smart kártyán is attól függően, hogy milyen biztonsági szintre van szükség. Az alkalmazás együttműködik számos különböző kártyával és tokennel.

SafeGuard Sign&Crypt for Office támogatja a többszörös kulcs párokat (pl. aláírói ill. titkosítási kulcs). Támogatja továbbá a többszörös aláírást is- mind az egymás mellé, mind pedig az egymásra hierarchiában elhelyezetteket, vagy akár ezek keverékét. Támogatja az időbélyeget és a közeljövőben az OCSP-it is.

Annak köszönhetően, hogy beépül a Microsoft Windows Explorerbe, a Microsoft Wordbe és a Microsoft Excelbe a biztonsági funkciók elérhetőek ezen szoftverek használata közben.

Napjaink elektronikus eszközeiben, mint például e-kormányzat, e-kereskedelem, stb., nagyon nehéz megtalálnia a feleknek a megfelelő biztonsági megoldást. SafeGuard Sign&Crypt lehetővé teszi a megfelelő biztonsági szintet, a smart kártyán keresztül történő aláírás, és a "secure viewing" funkciónak köszönhetően. Mindezen felül bárki ellenőrizheti az aláírt dokumentum hitelességét és sértetlenségét az ingyenes, platform független ellenőrző alkalmazással.

SafeGuard Sign&Crypt for Office specifikációk

Rendszer követelmények

Platformok

PC Intel Pentium vagy azzal kompatibilis processzorral
CD-ROM drive szükséges egyedülálló számítógépre történő telepítéskor
Hálózaton keresztül történő telepítés esetén a terjesztés alternatív módjaira is lehetőség van.

Operációs rendszer

Microsoft Windows 2000
Microsoft Windows XP

Támogatott Office verziók

Microsoft Office 2000
Microsoft Microsoft Office XP
Microsoft Microsoft Office 2003

Biztonság

Azonosítás/kulcs kezelés

RSA (2048 bitig)

Titkosítás

RSA 512-2048 bit, AES 128 bit, IDEA 128 bit,
Triple-DES 112-168 bit, DES 56 bit,
RC2 40-128 bit, Square 128 bit, Safer 64 bit,
SHA-1, RIPEMD-160, MD5

Szabványok

S/MIME v2 (PKCS#7), LDAP v2, CRL v2, X.509 v3, PKCS#11, PKCS#12

Tokenek

Utimaco Safeware smart kártyák,
PKCS#11 smart kártyák/tokenek,
PKCS#12 szoftver tokenek

Minősítés szintje
ITSEC E2 high az aláírási funkciókra (version 2.0)

SafeGuard Sign&Crypt Signature Verifier specifikációk

Rendszer követelmények

Platform

Platform független

Operációs rendszer

Operációs rendszer független minden Java-t támogató rendszeren fut, például Windows 2000, Linux, Sun Solaris, Macintosh stb.

Biztonság

Azonosítás/kulcs kezelés
RSA (2048 bitig)

Titkosítás
Nem alkalmazható (csak aláírás ellenőrzésre)

Szabványok
S/MIME v2 (PKCS#7), LDAP v2, CRL v2, X.509 v3

Tokenek
Nem elérhető

Termékismertető

SafeGuard Sign&Crypt for Office (angol, PDF)

 
Gemalto kártyaolvasó, kártya és token AKCIÓ

Egyedi árakért regisztráljon most!

» Regisztráció emailben
 
Copyright © 2004-2020 SafeSoft Kft. All Rights Reserved.