SecurE-mail Gateway

Hatékony és gazdaságos megoldás az elektronikus levelezés biztonságának növelésére központi menedzseléssel.

Funkciói:

  • központi adminisztráció
  • Email aláírás / titkosítás S/MIME és PGP szabványok szerint
  • Email titkosítás Utimaco PrivateCrypto formátumban
  • Automatikus kulcs és tanúsítvány generálás
  • Automatikus tanúsítvány importálás
  • Felhasználói és tartományi tanúsítványok
  • Web alapú központi menedzsment

Az elektronikus levelezés a legelterjedtebb internetes alkalmazás. Manapság nincs olyan a vállalatok működését érintő tevékenység, melynek ne képezné szerves részét az elektronikus levelezés. Akár a partnerekkel való kapcsolattartásban, akár a cégen belüli munkafolyamatok különböző fázisaiban szükség van a megbízható, visszaellenőrizhető levelezésre. A kriptográfiai műveletek, mint az elektronikus aláírás vagy titkosítás lehetnek ennek kialakításának a legmegfelelőbb eszközei.

E-Mail aláírás

Az egyik legfontosabb kérdés a mai elektronikus levelezésben a hitelesség. Annak ellenére, hogy számtalan felhasználó különbséget tesz a papír alapú és elektronikus levelezés között, bizalommal tekint az e-mailben érkező információkra a napi munkája során. Így nagy veszteséget jelenthet az e-mailben érkező véletlen vagy akár szándékos félrevezető információ, amikor is egy adott feladótól érkező tartalmat annak e-mail címe alapján fogadunk el hitelesnek. Az elektronikus aláírás segítségével egy olyan eszköz lehet a kezünkben, amely tetszőleges megbízhatatlan hálózaton keresztüli kommunikáció esetén is garantálja a levelek valódiságát.

E-Mail titkosítás

A hitelességen kívül a bizalmasság garantálása legalább olyan fontossággal bír a levelezésben. A modern levelezés technológiája tökéletesen elfedi a felhasználó elől, hogy a küldött információ a vállalat biztonságos infrastruktúráján belül marad, vagy elhagyva azt egy megbízhatatlan csatornán továbbítódik a címzett felé. Ilyen feltételek mellett elengedhetetlen, hogy az üzenetek titkosításával szavatoljuk a küldött információk bizalmasságát.

Működés és koncepció

SecurEmail Gateway egy integrált elemét képezi a hálózatnak, mely központi menedzsmenten keresztül lehetővé teszi az elektronikus levelezés biztonságának szabályozását. Tartalmazza mindazon funkciókat amelyek a digitális aláírás és titkosítás területén szabványok által megköveteltek.


Működését tekintve a hálózati infrastruktúra központi elemét képezi, visszafejti és ellenőrzi a beérkező titkosított és digitális aláírással ellátott e-maileket, illetve aláírja és titkosítja a fogadó fél számára küldendő leveleket. A kimenő leveleket csoportok vagy egyedi felhasználók szerint a beállított szabályok alapján processzálja.

Az aláírási és titkosítási műveletek a felhasználó számára transzparens módon a kliens gépekre telepítendő alkalmazások nélkül történik.

Kimenő E-Mail biztonsága


Bejövő E-Mail biztonsága 
 
Copyright © 2004-2020 SafeSoft Kft. All Rights Reserved.